torsdag 19 juni 2014

Glutenfri päronpaj & Helg!

 

Gokväll! Här har jag tagit helg inför midsommaren.
Har suttit och njutit av en päronpaj med vaniljglass :) mums..
Måste säga att det är så himla skönt att vara ledig en dag
extra denna helg så man orkar slutspurten innan semestern.
Har två veckor kvar i jobbet ännu… Midsommaren så skall i år firas med
grillfest tillsammans med vänner och bekanta och middag med
familjen, så det skall bli riktigt trevligt! Man kunde ju dock önska att
vädret skulle bli lite varmare och soligare än lovat :)
Och angående midsommar städningen så ligger våra dammtussar
så fint kvar i hörnen… Återstår att se om energi finns imorgon att
åtgärda saken. Brukar aldrig ta någon stress över varken jul eller midsommar
städning:) Paj receptet finns längst ner i inlägget.
TREVLIG HELG!

2570 2584

 

Glutenfri Päronpaj

Pajbotten:
100 gram kallt smör
1 kokt kall potatis
3dl Glutenfritt mjöl (White Mix från Semper)
1 msk Turkisk yoghurt
1/2 dl socker

Kör ihop alla ingredienserna i matberedare och
tryck sedan ut degen i en pajform.

Fyllning:
Egna frysta (förvällda) päron i bitar
1 dl turkisk yoghurt
2 dl grädde
2  ägg
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker

Rör ihop alla ingredienser och häll över pajbottnen.
Grädda i 200 grader i ca 45 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar